Preskocit navigáciu

Úmrtie príslušníka GŠ OS SR - plk. Ing. Ľubomír KUBEK


Úmrtie príslušníka GŠ OS SR - plk. Ing. Ľubomír KUBEK Plukovník Ing. Ľubomír KUBEK sa narodil 15.4.1966 v Prešove.

Po absolvovaní Vysokej vojenskej technickej školy v Liptovskom Mikuláši bol v hodnosti podporučíka premiestnený do podriadenosti veliteľa Západného vojenského okruhu a jeho prvým pôsobiskom bol 183.protilietadlový oddiel 82.protilietadlovej brigády v Jihlave.

V posádke Bratislava pôsobil od roku 2000. Najprv na funkcii vedúceho oddelenia odboru medzinárodných aktivít Sekcie obrannej politiky a zahraničných vzťahov MO SR, neskôr na funkcii vedúceho staršieho inšpektora – špecialistu analyticko-organizačného odboru Sekcie kontroly – inšpekcie ministra obrany MO SR.

Niekoľkokrát bol vyslaný do jazykových kurzov na Slovensku ale i v Kanade, absolvoval aj 5-mesačné denné štúdium Účelového kurzu I a Kurz národnej bezpečnosti pre zamestnancov štátnej a verejnej správy v Národnej akadémii obrany Liptovský Mikuláš.

Svoje odborné skúsenosti a jazykové zručnosti využil pri plnení úloh mimo územia SR vo vojenskej operácii OSN UNFICYP na Cypre ako náčelník štábu.

Jeho poslednou funkciou bola funkcia náčelníka odboru plánovania a riadenia operácií Strategického centra krízového manažmentu GŠ OS SR, ktorú vykonával zodpovedne. Medzi jeho obľúbené koníčky patril aj šport, pri ktorom ho náhle zastihla 9.2.2017 smrť. Bude chýbať nielen svojej rodine, priateľom, ale aj svojím spolupracovníkom.


Posledná rozlúčka so zosnulým bude 15.2.2017 o 13:00 hod. v Sabinove.

ČESŤ JEHO PAMIATKE!


Autor: nrtm. Mariana Hajasová - Dátum: 10.02.2017
Čítanosť: 2784
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share