Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu Nový Horizont 2017


Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu Nový Horizont 2017 V posádke Trebišov sa konala už avizovaná ďalšia plánovaná aktivita v cvičení Nový Horizont 2017. Hlavná plánovacia konferencia (ďalej len „HPK“) sa uskutočnila v priestoroch posádky Trebišov dňa 25. mája 2017. HPK viedol zástupca veliteľa 23. motorizovaného práporu major Marek Barna, ktorý predstavil operačný koncept cvičenia podľa schválených scenárov so zámerom na ich rozohru, dejové línie, obsah a materiálno technické zabezpečenie. V druhom rade všetkým zúčastneným predstavil plán vykonania rekognoskácie s následnou praktickou časťou na Posádkovom cvičisku Veľké Ozorovce.
V poobedňajších hodinách sa konala činnosť v tzv. syndikátoch, kde sa vykonávala synchronizácia medzi jednotlivými zložkami cvičenia a v závere vystúpil zástupca náčelníka štábu pre podporu operácie 2. mechanizovanej brigády podplukovník Róbert Funtaľ.

Tejto konferencie sa zúčastňovali okrem príslušníkov Ozbrojených síl SR taktiež zástupcovia organizácií mimo rezortu Ministerstva obrany SR – predstavitelia Policajného zboru SR, Slovenského červeného kríža, Hasičského a záchranného zboru okresu Trebišov a predstavitelia štátnej správy a samosprávy (starostovia obcí Malé a Veľké Ozorovce) okresu Trebišov.

Ďalšou plánovanou aktivitou je záverečná konferencia, ktorá sa bude konať 14. júna 2017.

Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu Nový Horizont 2017Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu Nový Horizont 2017Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu Nový Horizont 2017Hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu Nový Horizont 2017

Autor: rtn. Alena DUPLÁKOVÁ , Foto: des. Milan ŠEBEŠ - Dátum: 25.05.2017
Čítanosť: 4435
Verzia pre tlač

Skočiť na menu