Preskocit navigáciu

Medzinárodný festival vojenských hudieb


Medzinárodný festival vojenských hudieb

Prvý septembrový predĺžený víkend sa v Českej republike uskutočnil už XXIII. ročník medzinárodnej prehliadky vojenských dychových hudieb. Hudobné umenie, ale i náročné pochodové variácie tento rok pútavou formou predstavili Ústredná hudba Armády Českej Republiky, Vojenská hudba Olomouc, Vojenský umelecký súbor Ondráš (ČR), fínska a nemecká vojenská hudba a pod vedením majora Borisa Hokinu aj Vojenská hudba OS SR. Exhibičné vystúpenia prezentovali aj Čestná stráž Armády Českej Republiky, príslušníci motorizovanej jednotky Vojenskej polície a Polície Českej republiky.

Medzinárodný festival vojenských hudieb s účasťou najlepších vojenských orchestrov stredoeurópskeho regiónu tak v moravských mestách Olomouc a Kroměříž ponúkol rôznorodý program pre širokú verejnosť. Vojenské orchestre spolu s Čestnou strážou Armády Českej Republiky a motorizovanými jednotkami vytvorili nezabudnuteľnú atmosféru kombináciou krásnych skladieb, precízne zosúladenými krokovými variáciami a exhibičným vystúpením motoriek. Tento koncept vyvolal u publika veľký záujem a vlnu pozitívnych emócií.
Počas dvoch dní sa Vojenská hudba OS SR predstavila nielen pestrým hudobným repertoárom, pozostávajúci z kombinácie slovenských ľudových melódií a moderných svetových skladieb, ale aj novým zaujímavým programom krokových variácií za hudobného sprievodu. Počas večerného vystúpenia v Kroměříži na Hlavnom námestí interpretovala skladby skomponované rýdzo zo slovenskej melodiky a pútavým spôsobom sa premostila do gospelovej hudby amerického kontinentu. Nenechala divákov chladných pri populárnych skladbách a koncertné vystúpenie ukončila zmesou piesní od skupiny Elán.
Ďakujeme príslušníkom Vojenskej hudby OS SR za vzornú prezentáciu na prestížnom medzinárodnom podujatí.

Medzinárodný festival vojenských hudieb

Autor: por. Bc. Zuzana LANČARIČOVÁ , Foto: Posádkové velitelství Praha - Dátum: 08.09.2017
Čítanosť: 3572
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share