Preskocit navigáciu

Konferencia vojenských kaplánov vo Viedni


Konferencia vojenských kaplánov vo Viedni

Na základe pozvania vojenského biskupa armády Rakúska Dr. Wernera Freistettera, prijalo účasť na medzinárodnej konferencii vojenských katolíckych kaplánov pri príležitosti 20. výročia vzniku Inštitútu pre náboženstvo a mier armády Rakúska 60 účastníkov, z toho približne 20 zo zahraničných armád (Nemecko, Belgicko, Holandsko, Slovensko, Slovinsko a Česká republika). Konferencia sa konala v dňoch 17. a 18. októbra 2017 a to v priestoroch kasární vojenskej školy Vega-Payer-Weyprecht-Kaserne vo Viedni.

Téma tohtoročného stretnutia bola: „Vojaci v procese revolúcií“. V Rakúsku si tento rok pripomínajú 300-té výročie narodenia imperátorky Rakúska - Uhorska Márie Terézie, ktorá tiež pozitívne ovplyvnila kvalitu pripravenosti vtedajšej armády. Účastníci mali priestor na neformálne vzájomné spoznanie a nadväzovanie osobných kontaktov s úmyslom lepšej spolupráce vojenských kaplánov koaličných armád NATO v Európe.

Ordinariát Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov SR zastupoval v mene ordinára štábny kaplán dk Kuchyňa, kapitán Slavko Ganaj. Súčasťou dvojdňového prednáškového cyklu konferencie bolo aj vystúpenie náčelníka Generálneho štábu Rakúska generála Othmar COMMENDA a jeho osobné stretnutie aj s ostatnými účastníkmi konania.



Autor: kpt. Slavko Ganaj , Foto: kpt. Slavko Ganaj - Dátum: 26.10.2017
Čítanosť: 4185
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share