Preskocit navigáciu

Nástup k SNP a Ústave SR


Nástup k SNP a Ústave SR

Spoločným nástupom pri príležitosti 65. výročia Slovenského národného povstania a 17. výročia prijatia Ústavy Slovenskej republiky si v pondelok 31. augusta 2009 pripomenuli príslušníci veliteľstva síl výcviku a podpory v Trenčíne dva historicky významné okamihy určujúce smerovanie slovenského národa.

Príslušníci veliteľstva síl výcviku a podpory si vypočuli rozkazy Prezidenta Slovenskej republiky k 65. výročiu Slovenského národného povstania a 17. výročiu Ústavy Slovenskej republiky. Krátke pripomenutie histórie ešte zvýraznil zástupca veliteľa síl brigádny generál Juraj Krištofovič: „všetci môžeme byť právom hrdí na odvážne kroky slovenského národa v jeho novodobej histórii, vďaka ktorým sa nám dnes ľahšie žije."

Pri tejto príležitosti v závere zhromaždenia odovzdal zástupca veliteľa síl výcviku a podpory brigádny generál Krištofovič medailu za vernosť Ozbrojeným silám Slovenskej republiky prvého stupňa majorovi Štefanovi Sudinovi, odznak Náčelníka GŠ tretej triedy majorovi Tomášovi Lazovému a pamätný odznak Veliteľa síl výcviku a podpory OS SR tretieho stupňa majorovi Jaroslavovi Janechovi.


Nástup k SNP a Ústave SRNástup k SNP a Ústave SRNástup k SNP a Ústave SRNástup k SNP a Ústave SRNástup k SNP a Ústave SR 2.Nástup k SNP a Ústave SR 2.Nástup k SNP a Ústave SR 2.

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 31.08.2009
Čítanosť: 20002
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share