Preskocit navigáciu

Charitatívny turnaj Integrovaného záchranného systému


Charitatívny turnaj Integrovaného záchranného systému

Už 7 rokov je v jeden decembrový piatok v Poprade pod značkou charitatívny. Inak tomu nebolo ani v tomto roku, keď bol opätovne zorganizovaný charitatívny turnaj Integrovaného záchranného systému vo futsale, ktorého sa zúčastnilo aj reprezentačné družstvo padákovej, záchrannej a výsadkovej služby VzS OS SR, ktoré obhajovalo vlaňajšie 3. miesto.

Filozofiou turnaja je pomoc kolegovi v núdzi a preto bolo rozhodnuté, že pomocou bude obdarený niekto z najvážnejších adeptov, a že tých bolo opäť neúrekom. Najsilnejším emotívnym prípadom sa stala manželka vlani obdarovaného bývalého policajta, ktorý vplyvom choroby už nemohol ďalej pracovať. Táto po masívnom krvácaní do mozgu potrebuje liečbu, ktorá je poisťovňou hradená len čiastočne. Celkovou 700-eurovou injekciou (120,- € od príslušníkov VzS) bude „na chvíľu“ zabezpečená nádej na zlepšenie stavu celej rodiny.

A výsledok turnaja? Modrým vojakom sa podarilo úspešne obhájiť tretie miesto a tak budú mať motiváciu niečo obhajovať, okrem opätovnej pomoci blízkemu v núdzi, veď ďalší ročník benefičného turnaja bude už ôsmy v poradí.


112

Autor: vvzs , Foto: zdroj internet - Dátum: 13.12.2018
Čítanosť: 5799
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share