Spomienka na obete nováckej tragédie


Spomienka na obete nováckej tragédie V piatok 1. marca sa pri príležitosti 12. výročia tragédie vo VOP Nováky uskutočnil pietny akt kladenia vencov v miestnom Parku Štefana Moyzesa.

            Za účasti štátneho tajomníka MO SR Róberta Ondrejcsáka, predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslava Bašku,  primátora mesta Nováky Dušana Šimku, rodinných príslušníkov, kolegov ako aj  obyvateľov  mesta si uctili spomienku na obete výbuchu položením vencov k pamätníku.

K dôstojnému priebehu spomienkovej udalosti prispela aj účasť príslušníkov Čestnej stráže OS SR a Vojenskej hudby Banská Bystrica.

2. marec je zapísaný v kalendári čiernymi písmenami. Tento pamätný deň reaguje na tragédiu, ktorá sa udiala 2. marca 2007 vo Vojenskom opravárenskom podniku Nováky. Výbuchy si vyžiadali životy deviatich pracovníkov. Detonácie spôsobili v zemi kráter s priemerom 20 metrov a zničili niekoľko budov.


Spomienka na obete nováckej tragédieSpomienka na obete nováckej tragédieSpomienka na obete nováckej tragédieSpomienka na obete nováckej tragédie

Autor: npor. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 04.03.2019
Čítanosť: 3594
Verzia pre tlač

Skočiť na menu