Preskocit navigáciu

V rámci Branných súbojov 2019 organizovaných v trnavskom kraji na 48 hodinový vojenský kurz prežitia KEMP postupuje Stredná odborná škola technická z Hlohovca


V rámci Branných súbojov 2019 organizovaných v trnavskom kraji na 48 hodinový vojenský kurz prežitia KEMP postupuje Stredná odborná škola technická z Hlohovca

V priestoroch Strednej odbornej školy obchodu a služieb na Lomonosovovej ulici v Trnave sa 5. apríla uskutočnilo podujatie pod názvom Branné súboje 2019 pre študentov tretích a štvrtých ročníkov, ktoré rezort obrany pripravil v jednotlivých samosprávnych krajoch na Slovensku.

Cieľom, v poradí už 3. ročníka Branných súbojov, bolo skvalitniť prípravu študentov na obranu štátu, zvýšiť ich vlastenectvo a branné povedomie. Päťčlenné študentské družstvá, ktoré prišiel osobne pozdraviť veliteľ pozemných síl Ozbrojených síl SR (OS SR) generálmajor Jindřich Joch, si zmerali sily v niekoľkých disciplínach zameraných na zručnosti v oblasti brannej a zdravotnej prípravy, testy fyzickej kondície, streľbe z airsoftových zbraní, vedomosti zo základov topografie o Slovensku a jeho vojenských dejinách i osobnostiach, či na prekážkovej dráhe radiačnej, chemickej a biologickej ochrany.

Študenti mohli priamo komunikovať s nami - profesionálnymi vojakmi a dozvedieť sa viac o našej práci. Najväčším úsilím k zabezpečeniu a poskytnutiu síl a prostriedkov v rámci statických a dynamických ukážok prispel ženijný prápor zo Serede. Okrem príslušníkov seredského práporu sa na vykonaní dynamických ukážok podieľali aj príslušníci Vojenskej polície svojou kynologickou ukážkou, príslušníci Čestnej stráže Ozbrojených síl SR a Čestnej stráže prezidenta SR pripraveným showprogramom.

Zo siedmych zaregistrovaných stredných škôl v rámci Trnavského kraja po úspešnom splnení všetkých aktivít branného podujatia nakoniec vyhrala Stredná odborná škola technická z Hlohovca, ktorá si zároveň prevzala hlavnú cenu - 48 hodinový vojenský kurz prežitia KEMP vo vojenskom priestore Centrum výcviku Lešť.

Na záver branných súbojov si všetci študenti pochutnali na pripravenom vojenskom guláši od vojakov z práporu logistiky Hlohovec.


foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2foto2foto3foto3foto3foto3foto4foto4foto4foto4foto5

Autor: Ve1mb , Foto: Ve1.mb - Dátum: 08.04.2019
Čítanosť: 2624
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share