Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Slávnostné odovzdanie a prevzatie funkcie veliteľa protilietadlovej raketovej brigády v Nitre


Slávnostné odovzdanie a prevzatie funkcie veliteľa protilietadlovej raketovej brigády v Nitre

V pondelok 1. júla 2019 sa v priestoroch protilietadlovej raketovej brigády (plrb) v Nitre uskutočnil slávnostný ceremoniál odovzdania a prevzatia funkcie veliteľa plrb.

Slávnostný akt začal podaním hlásenia odchádzajúceho veliteľa protilietadlovej raketovej brigády plukovníka Ladislava Dovhuna veliteľovi vzdušných síl OS SR generálmajorovi Ľubomírovi Svobodovi. Následne náčelníčka personálneho oddelenia kapitánka Ľubomíra Švecová prečítala personálne rozkazy riaditeľa Personálneho úradu OS SR o ustanovení do funkcií. Slávnostný akt odovzdania a prevzatia funkcie veliteľa plrb bol umocnený odovzdaním a prevzatím bojovej zástavy brigády, ako symbolu velenia novému veliteľovi. 

Pri tejto príležitosti veliteľ vzdušných síl generálmajor Svoboda odovzdal plukovníkovi Ladislavovi Dovhunovi Pamätný kríž náčelníka generálneho štábu OS SR a zaželal mu veľa pracovných úspechov pri plnení náročných úloh v novom pôsobisku na GŠ OS SR. Od 1. júla 2019 plukovníka Ing. Ladislava Dovhuna, MA vo funkcii nahradil doterajší zástupca veliteľa protilietadlovej raketovej brigády, plukovník Ing. Jozef Paňko. Vo svojom príhovore odchádzajúci veliteľ brigády plukovník Ladislav Dovhun vyslovil poďakovanie všetkým, ktorí mu vyjadrili dôveru, pochopenie a stáli po jeho boku počas výkonu tejto náročnej funkcie. 

Nový veliteľ protilietadlovej raketovej brigády poďakoval veliteľovi VzS OS SR za prejavenú dôveru a zverenie velenia protilietadlovej raketovej brigády a vyjadril presvedčenie, že spolu s príslušníkmi brigády bude pokračovať v plnení náročných úloh. Ceremoniál bol ukončený slávnostným pochodom a odnesením bojovej zástavy brigády.


Slávnostné odovzdanie a prevzatie funkcie veliteľa protilietadlovej raketovej brigády v NitreSlávnostné odovzdanie a prevzatie funkcie veliteľa protilietadlovej raketovej brigády v NitreSlávnostné odovzdanie a prevzatie funkcie veliteľa protilietadlovej raketovej brigády v NitreSlávnostné odovzdanie a prevzatie funkcie veliteľa protilietadlovej raketovej brigády v NitreSlávnostné odovzdanie a prevzatie funkcie veliteľa protilietadlovej raketovej brigády v NitreSlávnostné odovzdanie a prevzatie funkcie veliteľa protilietadlovej raketovej brigády v NitreSlávnostné odovzdanie a prevzatie funkcie veliteľa protilietadlovej raketovej brigády v NitreSlávnostné odovzdanie a prevzatie funkcie veliteľa protilietadlovej raketovej brigády v NitreSlávnostné odovzdanie a prevzatie funkcie veliteľa protilietadlovej raketovej brigády v NitreSlávnostné odovzdanie a prevzatie funkcie veliteľa protilietadlovej raketovej brigády v NitreSlávnostné odovzdanie a prevzatie funkcie veliteľa protilietadlovej raketovej brigády v Nitre

Autor: por. Ing. Jaroslav Vavrica , Foto: rtm. Jozef JÁREK - Dátum: 03.07.2019
Čítanosť: 3872
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share