Preskocit navigáciu

Pietna spomienka na popravených generálov


Pietna spomienka na popravených generálov Dňa 4. marca v areáli MO SR pri Pamätníku zmierenia sa uskutočnila pietna spomienka venovaná pamiatke štyroch slovenských generálov - Augustína Malára, Jána Goliana, Štefana Jurecha a Rudolfa Viesta, ktorí boli v roku 1945 popravení v nemeckom koncentračnom tábore Flossenburg.

Položením vencov prišli vzdať hold popraveným slovenským generálom náčelník Generálneho štábu OS SR generál Daniel Zmeko, predstavitelia Klubu generálov SR na čele s generálporučíkom v. v. Petrom Vojtekom ako aj predstavitelia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov na čele s predsedom Pavlom Sečkárom.

Záverom pietnej spomienky zazneli tóny "Večierky" v podaní trubača Vojenskej hudby OS SR.

 


Pietna spomienka na popravených generálovPietna spomienka na popravených generálovPietna spomienka na popravených generálovPietna spomienka na popravených generálovPietna spomienka na popravených generálovPietna spomienka na popravených generálovPietna spomienka na popravených generálovPietna spomienka na popravených generálovPietna spomienka na popravených generálovPietna spomienka na popravených generálovPietna spomienka na popravených generálovPietna spomienka na popravených generálovPietna spomienka na popravených generálovPietna spomienka na popravených generálov

Autor: rtm. Mgr. Štefan GAZDAGH , Foto: rtn. Katarína ZÁHORSKÁ - Dátum: 04.03.2020
Čítanosť: 9775
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share