Preskocit navigáciu

Striedanie hlavných funkcionárov brigády spoločnej podpory


Striedanie hlavných funkcionárov brigády spoločnej podpory

Zástupca veliteľa brigády plukovník Maroš Murárik obetoval službe ozbrojeným silám takmer tridsaťšesť rokov a veliaci poddôstojník brigády viac ako tridsaťjeden rokov. Svoje pôsobenie v Ozbrojených silách Slovenskej republiky po bohatej kariére profesionálneho vojaka sa rozhodli ukončiť dňom 31. mája 2023.
Zároveň s rozlúčkou hlavných funkcionárov brigády spoločnej podpory boli predstavení nový zástupca veliteľa brigády plukovník Juraj Sluka a veliaci poddôstojník nadrotmajster Milan Kupka. Na svoje nové pozície zasadnú 1. júna 2023 a zároveň tým istým dňom bude do hodnosti štábny nadrotmajster povýšený Milan Kupka.
A práve pri tejto príležitosti sa 29. mája 2023 v trenčianskych kasárňach Slovenského národného povstania aj za účasti podriadených útvarov uskutočnil slávnostný nástup brigády spoločnej podpory, ktorý vyvrcholil slávnostným pochodom za účasti bojovej zástavy 405. opravárenského práporu Martin.
Medzi pozvanými hosťami nechýbali ani rodinní a najbližší príslušníci plukovníka Murárika a štábneho nadrotmajstra Pavlíka.
Dôstojne sme sa rozlúčili s plukovníkom Murárikom a štábnym nadrotmajstrom Pavlíkom, ktorí venovali službe nie len ozbrojeným silám, ale aj brigáde spoločnej podpory tri dekády odslúžených rokov.


ZV VPODZV VPODZV VPODZV VPODzv vpod 1zv vpod 1zv vpod 1zv vpod 1zv vpod 2zv vpod 3zv vpod 3zv vpod 3zv vpod 3

Autor: kpt. Šurin , Foto: rtm. Zwias - Dátum: 29.05.2023
Čítanosť: 2572
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share