Preskocit navigáciu

Dosiahnutý významný diplomatický míľnik!


Dosiahnutý významný diplomatický míľnik! Dňa 12.septembra 2023 sa veľvyslanec SR, jeho excelencia Pavol Hamžík, stretol s brigádnym generálom Tiborom KRÁLIKOM, prvýkrát vo funkcii veliteľa veliteľstva MND-C, na slávnostnej recepcii k štátnemu sviatku SR - Dňu Ústavy SR. Na tejto udalosti sa stretli predstavitelia Slovenska a rôznych iných krajín zastúpených v Maďarsku, čím podporili myšlienku dialógu a vzájomnej spolupráce.

Jadro diskusií sa týkalo kľúčových tém národnej podpory a spolupráce medzi HQ MND-C, Slovenskom, rámcovými a prispievajúcimi krajinami. Účastníci deklarovali záväzok pracovať ruka v ruke na dosiahnutí spoločného cieľa; zabezpečiť bezpečnosť a ochranu našich národov.



Stretnutie slúžilo aj ako platforma na skúmanie ciest spoločného záujmu so zameraním na iniciatívy, ktoré posilňujú schopnosti kolektívnej obrany. Táto dynamická výmena myšlienok je príkladom sily našich diplomatických väzieb a nášho odhodlania spoločne budovať bezpečnejší svet.

Ak v úsilí napredujeme, tešíme sa na ešte hlbšiu spoluprácu s vedomím, že spoločne dokážeme čeliť akejkoľvek výzve, ktorá sa nám može postaviť do cesty.


Autor: mjr. SOPKO Marek - Dátum: 12.09.2023
Čítanosť: 2772
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share