Preskocit navigáciu

Národná vojenská pešia púť


Národná vojenská pešia púť

Dvadsiatipiati príslušníci Ozbrojených síl SR a Vojenskej polície v dňoch 5. a 6. júla putovali z Prešova do Národnej mariánskej svätyne v Levoči. Počas dvoch dní prešli 60 kilometrov a v sobotu sa pripojili k ďalším pútnikov, príslušníkom Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov SR a delegáciam z poľských ozbrojených síl a nemeckého Bundeswehru. ktorí prišli na Národnú vojenskú púť do Levoče, ktorá vyvrcholila pontifikálnou svätou omšou, ktorú celebroval Ordinár Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov SR so svojimi vikármi a kaplánmi Ordinariatu.
1. národná vojenská pešia púť má okrem duchovného významu za cieľ nadviazať na vojenské púte, ktoré sa v novodobej histórii Armády SR a Ozbrojených síl SR každoročne konali z kežmarských kasární, cez Vojenský výcvikový priestor Zaľubica na Levočskú horu.
Pútnikov v uniformách vrelo prijali obyvatelia obcí, cez ktoré prechádzala vojenská pešia púť. Aj takáto aktivita prispieva k pozitívnemu vnímaniu Ozbrojených síl SR na verejnosti a prehlbuje fyzickú i duchovnú stránku človeka.


Národná vojenská pešia púťNárodná vojenská pešia púť

Autor: Jozef MICHALOV , Foto: autor - Dátum: 09.07.2019
Čítanosť: 8229
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share