Preskocit navigáciu

Začatie základného vojenského výcviku v Martine


Začatie základného vojenského výcviku v Martine
Brány Základne výcviku a mobilizačného doplňovania sa už po tretíkrát v roku 2019 otvorili 5. augusta pre 160 čakateľov prípravnej štátnej služby, 49 absolventov vysokých škôl a 123 kadetov Akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika, ktorí tu absolvujú základný vojenský výcvik a kasárne 4. čs. brigády Martin sa im stanú na sedem týždňov domovom. Medzi čakateľmi a kadetmi je aj 65 žien.
Po úspešnom absolvovaní všetkých predpísaných administratívnych procedúr a vystrojenia potrebným materiálom v Regionálnom stredisku naturálneho odievania Multifunkčnej zásobovacej základne Západ v Nemšovej, boli nováčikovia zaradení do výcvikových čiat, u ktorých začal výcvik v súlade s programami prípravy.  
Čakatelia a kadeti absolvujú výcvik zameraný na zvládnutie základných vojenských zručností, ktoré budú precvičené na posádkovom cvičisku Sučany a vo výcvikových priestoroch ZaVaMD počas výcviku v streleckej a taktickej príprave a preverení z vybraných druhov bojovej prípravy pri záverečnom cvičení.
Po úspešnom absolvovaní základného vojenského výcviku budú 20. septembra 2019 slávnostne vyradení v rámci slávnostnej vojenskej prísahy.

fotofotofotofotofoto1

Autor: rtm. Stanislav HÉGER , Foto: SkBOIaKIS - Dátum: 08.08.2019
Čítanosť: 3713
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share