Preskocit navigáciu

Oslavy 66. výročia SNP


Oslavy 66. výročia SNP
Príslušníci Veliteľstva – Čestná stráž a Vojenská hudba OS SR Bratislava a Vojenská hudba Banská Bystrica sa zúčastnili a vykonali aktivity pri príležitosti osláv 66. výročia Slovenského národného povstania.
 
Dňa 27. augusta 2010 sa pietny akt sa konal pri pamätníku na Námestí SNP v hlavom meste SR a dňa 29. augusta 2010 pri pamätníku v múzeu SNP v Banskej Bystrici.
Okrem spomínaných aktivít sme zabezpečili aj kladenie vencov pri Pamätníku zmierenia na MO SR,  na Námestí SNP pri pamätníku Valaška a Pamätníku gen. Goliana a Viesta vo Zvolene, na Jankovom Vŕšku – Uhrovci, v Rohu pri Lubine, v Skýcove, pri Pamätníku umučených na Brezine Trenčín.
 
Na oslavách, za prítomnosti prezidenta Slovenskej republiky, predsedníčky vlády SR a jej podpredsedu, podpredsedov a poslancov Národnej rady SR, zástupcov diplomatického zboru a pridelencov obrán štátov akreditovaných v SR, štátneho tajomníka Ministerstva obrany SR, náčelníka Generálneho štábu OS SR, veliteľa Síl výcviku a podpory a generality OS SR, predstaviteľov ústredných orgánov štátnej správy a samosprávy, predsedu Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov a ďalších vážených a vzácnych hostí, boli prítomní aj priamy účastníci povstania.
 
Vo svojich príhovoroch prezentovali zhodu na hodnotení povstania ako „jedna z významných čŕt novej histórie Slovenska“ ktoré sú „pre nás vážnym odkazom, že hodnoty, pre ktoré sa musíme nielen ozvať, ale často obetovať aj svoj život.“
 
Viac obrazového materiálu v sekcii Archív / Fotogaléria

Oslavy 66. výročia SNPOslavy 66. výročia SNPOslavy 66. výročia SNPOslavy 66. výročia SNP

Autor: kpt. Richard Spišák , Foto: des. Marek Šteberl - Dátum: 30.08.2010
Čítanosť: 18278
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share