Preskocit navigáciu

V Trenčíne rokovala vojenská rada veliteľa SVaP


V Trenčíne rokovala vojenská rada veliteľa SVaP

Zámer priorít a hlavných úloh Síl výcviku a podpory OS SR na výcvikový rok 2011 bol jednou z tém, ktoré v utorok 23. novembra 2010 predstavil veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor Peter Vojtek na zasadaní vojenskej rady v priestoroch trenčianskeho Veliteľstva spoločnej logistickej podpornej skupiny.

Na programe novembrového zasadania vojenskej rady veliteľa síl výcviku a podpory boli okrem priorít na nasledujúci výcvikový rok hodnotené aj úlohy plnené podriadenými útvarmi a zariadeniami v mesiaci október a bezpečnostná situácia v silách výcviku a podpory posledných troch mesiacov. Na rokovaní vystúpil aj veliteľ Základne prebytočného a neupotrebiteľného majetku Nemecká podplukovník Črepp, ktorý predstavil stav nakladania s prebytočným a neupotrebiteľným materiálom Ozbrojených síl SR. Generálmajor Vojtek predložené materiály prijal a účastníkom rady predstavil závery z rokovania vojenskej rady náčelníka Generálneho štábu OS SR. V druhej časti rokovania informoval podplukovník Dindoffer o ukončení preskladnenia materiálu z Úseku zabezpečenia materiálu zásobovacej triedy IV Kremnica do priestorov Multifunkčnej zásobovacej základne Východ v Poprade. Posledným bodom rokovania bola ústna informácia o certifikačnom cvičení Národného podporného prvku (NSE) 11. mechanizovanej prápornej skupiny, ktoré v októbri úspešne prebehlo v rámci cvičenia Joint Goal 2010 vo Vojenskom výcvikovom priestore Záhorie.

Rokovanie vojenskej rady veliteľa síl výcviku a podpory OS SR sa koná s mesačnou pravidelnosťou v útvaroch a zariadeniach SVaP a zúčastňujú sa ňom hlavní funkcionári Veliteľstva síl výcviku a podpory OS SR ako i velitelia priamo podriadených útvarov a zariadení síl výcviku a podpory z celého Slovenska.


V Trenčíne rokovala vojenská rada veliteľa SVaP V Trenčíne rokovala vojenská rada veliteľa SVaP V Trenčíne rokovala vojenská rada veliteľa SVaP V Trenčíne rokovala vojenská rada veliteľa SVaP

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: npor. Ján Brezula - Dátum: 24.11.2010
Čítanosť: 17734
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share