Preskocit navigáciu

Minister obrany na návšteve ZaMKIS Ružomberok


Minister obrany na návšteve ZaMKIS Ružomberok

V piatok 26. novembra 2010 navštívil Základňu mobilných komunikačných a informačných systémov v Ružomberku Minister obrany SR Ľubomír Galko, ktorého v priestoroch vojenského útvaru sprevádzal veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor Peter Vojtek.

Základné úlohy a poslanie spojovacieho útvaru Ozbrojených síl Slovenskej republiky prezentoval v úvodnom brífingu veliteľ základne podplukovník Štefan Pobijak, ktorý následne so svojím zástupcom majorom Aurelom Sabóm a veliacim poddôstojníkom štábnym nadrotmajstrom Miroslavom Dulajom odpovedali na otázky. V priebehu krátkej návštevy si minister obrany prezrel statické ukážky analógovej spojovacej techniky, možnosti platforiem systému MOKYS, ktoré tvoria prvky digitálnej spojovacej techniky a v nevynechal ani priestory učebno-výcvikovej základne či budovu športovej haly.

Na záver svojej návštevy minister obrany Ľubomír Galko svojim zápisom obohatil kroniku útvaru a veliteľ základne mu na pamiatku odovzdal plaketu útvaru spolu s publikáciou mesta Ružomberok.


Minister obrany na návšteve ZaMKIS Ružomberok 2Minister obrany na návšteve ZaMKIS Ružomberok 2Minister obrany na návšteve ZaMKIS Ružomberok 2Minister obrany na návšteve ZaMKIS Ružomberok 2Minister obrany na návšteve ZaMKIS Ružomberok 3Minister obrany na návšteve ZaMKIS Ružomberok 3Minister obrany na návšteve ZaMKIS Ružomberok 3Minister obrany na návšteve ZaMKIS Ružomberok 3Minister obrany na návšteve ZaMKIS Ružomberok 4Minister obrany na návšteve ZaMKIS Ružomberok 4

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: rtn. Bc. Roman Škuta - Dátum: 26.11.2010
Čítanosť: 20168
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share