Preskocit navigáciu

Výcvik a podpora na IDEB 2008


Výcvik a podpora na IDEB 2008

Vozidlami spojovacieho kompletu MOKYS a rozsiahlym stánkom veliteľstva síl i jednotlivých priamo podriadených veliteľstiev sa sily výcviku a podpory prezentovali 28. apríla 2008 v rámci prvého dňa medzinárodného veľtrhu obrannej techniky IDEB2008 v areáli Incheba Expo Bratislava.

 

Veliteľ síl generálmajor Miroslav Kováč sa osobne zúčastnil na oficiálnom otvorení výstavy Prezidentom Slovenskej republiky Ivanom Gašparovičom a následne si prezrel dynamické ukážky techniky i expozície síl výcviku a podpory. „Som rád, že i napriek náročným úlohám výcvikového roka 2008 a práve prebiehajúcej medzinárodnej konferencii k podpísaniu memoranda o Centre výnimočnosti EOD, sa nám podarilo prezentovať sily výcviku a podpory na medzinárodnom fóre IDEB 2008 na vysokej úrovni. Moje poďakovanie tak patrí všetkým ľuďom, ktorí participovali na príprave a zabezpečení hladkého priebehu prezentácie síl výcviku a podpory na verejnosti,“ zdôraznil generálmajor Kováč po návšteve v stánku síl.

 

Pri príchode na výstavisko Incheba ako prvé zaujme vozidlo mobilnej KV rádiostanice, ktorá zabezpečuje hlasové a dátové spojenie s ostatnými KV rádiovými sieťami a s lokálnym miestom velenia prostredníctvom hlasu. Súčasťou spomínaného mobilného spojovacieho kompletu dodaného pre Základňu mobilných komunikačných a informačných systémov v Ružomberku sú aj vystavený mobilný spojovací uzol T a rádio-reléová stanica. Multifunkčný prápor z Hlohovca sa prezentuje stranovým prekladačom STEELBRO, ktorý je určený na prepravu materiálu a manipuláciu s dvoma základnými druhmi kontajnerov. Na ploche však nechýba ani hákový manipulátor Multilift Mk IV, ktorý dokáže pracovať nielen s kontajnermi ISO 1C, 1CC a plošinovými kontajnermi ale aj s kontajnerom ASTC (Abroll Container Transport System).

 

V interiéry výstavnej haly B0 je následne možné nájsť expozíciu veliteľstva síl výcviku a podpory i priamo podriadených súčastí: Veliteľstva výcviku,  Veliteľstva logistiky, Spojovacieho veliteľstva i nového Centra výnimočnosti EOD. Neodmysliteľnou súčasťou na IDEB 2008 je i Veliteľstvo posádky Bratislava, ktoré zabezpečovalo všetky oficiálne pocty a v nemalej miere participovalo i na oficiálnom otvorení celej výstavy. Veľtrh a rovnako tak stánok síl výcviku a podpory bude otvorený až do 30. apríla 2008 a každý návštevník výstavy je v priestoroch síl výcviku a podpory na výstave IDEB 2008 vítaný.


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: sekretariát VSVaP - Dátum: 29.04.2008
Čítanosť: 14791
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share