Preskocit navigáciu

Spolupráca s AČR


Spolupráca s AČR

Bilaterálne rokovania s Armádou Českej republiky zamerané na výmenu informácií o výcviku vojenského personálu zahraničných misií a o prevádzke komunikačných a informačných technológií vykonali v mesiaci máj veliteľ síl generálmajor Kováč spolu so zástupcom náčelníka štábu Veliteľstva síl výcviku a podpory plukovníkom Burdom.

"Cezhraničná spolupráca so Silami podpory a výcviku Armády Českej republiky je stále živá a teší sa silnej podpore oboch strán," zdôraznil generálmajor Kováč po dvojstrannej diskusii s veliteľom síl podpory a výcviku AČR generálmajorom Františkom Maleninským. Za spoločným stolom rokovali o pokračovaní vo výmene informácií potrebných pri výcviku kľúčového personálu vysielaného do zahraničných misií, a o výmene skúseností pri logistickom zabezpečení jednotiek v zahraničí. Nevyhli sa ani téme práve prebiehajúcej reorganizácie Síl podpory a výcviku AČR, podľa ktorej prejde zodpovednosť za výcvik pod Veliteľstvo spoločných síl. "Som presvedčený, že i napriek týmto zmenám, budeme môcť naďalej spolupracovať," dodal generálmajor Maleninský.

Výmena skúseností z oblasti prevádzky a riadenia komunikačných a informačných technológií bola následne témou rokovania plukovníka Burdu s predstaviteľmi Odboru komunikačných a informačných systémov na Veliteľstve síl podpory a výcviku v Starej Boleslave. Počas stretnutia predstavila česká strana aj priestory 34. Základne Komunikačných a informačných systémov v Prahe.


FotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: autor a AČR - Dátum: 13.06.2008
Čítanosť: 17621
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share