Preskocit navigáciu

Príslušníci velitežstva hádzali ručným granátom


Príslušníci velitežstva hádzali ručným granátom

V dňoch 24. až 25. mája 2011 boli príslušníci velitežstva síl výcviku a podpory OS SR z Trenčína preverení v strežbe z pridelenej ručnej zbrane, hádzania ručných granátov a z vybraných základných bojových zručností. Preskúšanie v priestore vojenského výcvikového priestoru Turecký vrch absolvovalo celkovo 45 profesionálnych vojakov z čoho bolo 6 žien.

Dvojdňové zamestnanie, vykonané v súlade Programami základných bojových zručností vojaka a malej skupiny (tímu) v rámci OS SR, s Plánom činnosti velitežstva síl výcviku a podpory OS SR na mesiac máj 2011 a v súlade s Vojenským predpisom o cvičeniach v strežbe z ručných zbraní a zbraní bojových vozidiel, začalo v utorok taktickou prípravou na tému pochod členitým terénom. Dôstojníci a poddôstojníci z operačného velitežstva absolvovali 10 kilometrový pochod zalesneným terénom a boli preverení z orientácie v teréne podža mapy a určovania azimutu pomocou buzoly. V stredu od skorých ranných hodín absolvovali rozdelené tímy celkovo 7 pracovísk. Na prvom z nich striežali zo samopalu z miesta na miznúce a pohyblivé ciele s celkovým hodnotením výborne. Strežba z pištole na druhom pracovisku bola celkovo hodnotená vyhovujúco a podmienky ostatných pracovísk, vykonaných v dopoludňajších hodinách, splnili všetci profesionálni vojaci. Okrem prípravného cvičenia pred hádzaním ručných granátov tak splnili podmienky cvičenia manipulácie so zbraňou, cvičenia náuke o zbrani, podmienky činnosti malej skupiny pri prekonávaní označených kontaminovaných priestorov pešo ako aj podmienky evakuácie raneného z bojiska.

V popoludňajších hodinách absolvovali príslušníci velitežstva síl výcviku a podpory záverečné zamestnanie hádzanie ručných granátov s celkovým hodnotením výborne.


Príslušníci velitežstva hádzali ručným granátom 2Príslušníci velitežstva hádzali ručným granátom 2Príslušníci velitežstva hádzali ručným granátom 2Príslušníci velitežstva hádzali ručným granátom 2Príslušníci velitežstva hádzali ručným granátom 3Príslušníci velitežstva hádzali ručným granátom 3Príslušníci velitežstva hádzali ručným granátom 3Príslušníci velitežstva hádzali ručným granátom 3Príslušníci velitežstva hádzali ručným granátom 4Príslušníci velitežstva hádzali ručným granátom 4Príslušníci velitežstva hádzali ručným granátom 4Príslušníci velitežstva hádzali ručným granátom 4Príslušníci velitežstva hádzali ručným granátom 5Príslušníci velitežstva hádzali ručným granátom 5Príslušníci velitežstva hádzali ručným granátom 5Príslušníci velitežstva hádzali ručným granátom 5Príslušníci velitežstva hádzali ručným granátom 6Príslušníci velitežstva hádzali ručným granátom 6

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 26.05.2011
Čítanos: 16344
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share