Preskocit navigáciu

Hlohoveckí vojenskí hasiči na výcviku


Hlohoveckí vojenskí hasiči na výcviku

V utorok 26. júla 2011 vykonali príslušníci vojenskej hasičskej jednotky z Dopravného práporu Hlohovec základnú prípravu, ktorej cieľom bolo objasniť všeobecné ustanovenia príslušníkom jednotky a implementovať základné tézy do činnosti príslušníkov jednotky. V praktickej časti sa členovia družstva zdokonaľovali v manipulácii s hadicou.

V úvodnej teoretickej časti na učebni boli členom hasičskej jednotky vysvetlené všeobecne záväzné právne predpisy a vyhlášky na úseku ochrany pred požiarmi, predstavené jednotlivé orgány štátnej správy zastrešujúce oblasť ochrany pred požiarmi a špecifikovaná im bola úloha Ministerstva vnútra Slovenskej republiky a Hasičského a záchranného zboru. Oboznámili sa s pojmom štátneho požiarneho dozoru, ktorý je najvýznamnejším inštitútom právnej úpravy o ochrane pred požiarmi, ako aj s druhmi hasičských jednotiek, ich organizáciou a riadením.

V praktickom výcviku jednotlivca hasičskej jednotky s hadicami sa naučili základné cviky potrebné pre prácu s hadicou, zdvíhanie hadice a jej rozvinovanie rôznymi spôsobmi a následné bezpečné zvinovanie hadice.


Hlohoveckí vojenskí hasiči na výcviku 2Hlohoveckí vojenskí hasiči na výcviku 2Hlohoveckí vojenskí hasiči na výcviku 2Hlohoveckí vojenskí hasiči na výcviku 2Hlohoveckí vojenskí hasiči na výcviku 3Hlohoveckí vojenskí hasiči na výcviku 3Hlohoveckí vojenskí hasiči na výcviku 3Hlohoveckí vojenskí hasiči na výcviku 3

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: Doppr - Dátum: 27.07.2011
Čítanosť: 15812
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share