Preskocit navigáciu

Nemšovská logistická základňa otvorila brány verejnosti


Nemšovská logistická základňa otvorila brány verejnosti

V piatok 12. augusta 2011 sa v priestoroch Multifunkčnej zásobovacej základne Západ stretli profesionálni vojaci s občanmi mesta Nemšová a okolitých dedín v rámci Dňa otvorených dverí. Niekoľko stoviek dospelých ale najmä detí mohlo vidieť statickú ukážku vojenskej techniky, zoskok parašutistov, prácu pyrotechnikov či zastrieľať si zo vzduchových zbraní.

Vstupná brána logistickej základne sa otvorila o ôsmej hodine ráno a prichádzajúcich obdivovateľov vojenskej techniky čakala statická ukážka prevádzkovej techniky základne a stála expozícia vojenskej historickej techniky a zbraní. V priestoroch základne predstavovali odborníci EOD prácu pyrotechnikov ako aj robot používaný na ničenie výbušnín. Veľký obdiv medzi najmenšími vzbudili vozidlá vojenskej polície a tí starší si zas s radosťou pozreli vystúpenie členov klubu vojenských a civilných historických vozidiel, či rekonštrukciu bojov z druhej svetovej vojny. V rámci nej sa predstavili členovia civilného klubu vojenskej histórie s historickými zbraňami v dobových uniformách a technikou. Oživením dňa otvorených dverí boli dynamické ukážky zoskoku vojenských parašutistov, výcviku služobných psov a okrem jazdy na koni aj možnosť streľby zo vzduchových zbraní.

Deň otvorených dverí u logistov v Multifunkčnej zásobovacej základni Západ Nemšová nie je myšlienka posledného roka, o čom svedčí aj jeho 8 ročná tradícia. V rámci týchto dní predstavia širokej verejnosti svoje poslanie a úlohy a zároveň tvoria pozitívne meno ozbrojených síl na verejnosti. Tohtoročný deň otvorených dverí bol pre profesionálov pracovným, uvedené akcie boli vykonané v rámci výcviku a spojené s plánovanou návštevou Regionálneho strediska naturálneho odievania.


Nemšovská logistická základňa otvorila brány verejnosti Nemšovská logistická základňa otvorila brány verejnosti Nemšovská logistická základňa otvorila brány verejnosti Nemšovská logistická základňa otvorila brány verejnosti Nemšovská logistická základňa otvorila brány verejnosti 2Nemšovská logistická základňa otvorila brány verejnosti 2Nemšovská logistická základňa otvorila brány verejnosti 2Nemšovská logistická základňa otvorila brány verejnosti 2Nemšovská logistická základňa otvorila brány verejnosti 3Nemšovská logistická základňa otvorila brány verejnosti 3

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 12.08.2011
Čítanosť: 15975
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share