Slávnostné vyradenie nových profesionálnych vojakov


Slávnostné vyradenie nových profesionálnych vojakov

V piatok 30. septembra 2011 sa v Prápore výcviku Martin uskutočnilo slávnostné vyradenie 104 absolventov základného vojenského výcviku.

Pod vedením inštruktorov absolvovali čakatelia 9 týždňový základný vojenský výcvik, ktorého cieľom bolo v súlade s poslaním jednotky osvojiť si základné vojensko-odborné vedomosti, zručnosti a praktické návyky. V príhovore veliteľ Práporu výcviku Martin podplukovník Roman Petrík poďakoval inštruktorom výcviku za odvedenú prácu a novým vojakom 2. stupňa zaželal veľa zdravia, osobných aj pracovných úspechov a odhodlanie pri plnení úloh vo svojich materských útvaroch.

Slávnostného vyradenia sa zúčastnili aj Zástupca veliteľa Pozemných síl OS SR brigádny generál Ondřej Novosad, náčelník odboru pre operácie SVaP plukovník Ján Marek, veliteľ čestnej stráže Prezidenta SR plukovník Miroslav Ištván a veliaci poddôstojník pozemných síl štábny nadrotmajster Rastislav Bodnár, ktorí vo svojich príhovoroch k nastúpenej jednotke vyzdvihli potrebu výcviku a prípravy kvalitného personálu v radoch mužstva a poddôstojníkov.


Slávnostné vyradenie nových profesionálnych vojakovSlávnostné vyradenie nových profesionálnych vojakovSlávnostné vyradenie nových profesionálnych vojakovSlávnostné vyradenie nových profesionálnych vojakovSlávnostné vyradenie nových profesionálnych vojakov 2

Autor: Prápor výcviku , Foto: Prápor výcviku - Dátum: 30.09.2011
Čítanosť: 23863
Verzia pre tlač

Skočiť na menu