Preskocit navigáciu

10. výročie vzniku Síl výcviku a podpory OS SR


10. výročie vzniku Síl výcviku a podpory OS SR

Pri príležitosti 10. výročia vzniku Síl výcviku a podpory OS SR sa dňa 28. júna 2012 uskutočnil slávnostný nástup v priestoroch divadelnej sály Trenčianskeho Posádkového klubu. Slávnostného nástupu sa zúčastnili bývalí velitelia Síl výcviku a podpory generálporučík Ing. Peter Vojtek, v súčasnosti náčelník Generálneho štábu OS SR, generálmajor v.v. Ing. Miroslav Kováč, generálmajor v.v. Ing. Ján Kačmár, generálmajor Ing. Milan Maxim a zástupcovia brigádny generál Ing. Juraj Krištofovič, v súčasnosti náčelník štábu pre podporu operácii GŠ OS SR, generálmajor Ing. Martin Babiak, v súčasnosti veliteľ vzdušných síl OS SR, generálmajor Ing. Miroslav Kocian, v súčasnosti 1. zástupca NGŠ OS SR. Ďalej sa zúčastnili príslušníci VSVaP a velitelia priamo podriadených útvarov a zariadení SVaP OS SR. 

Veliteľ Síl výcviku a podpory OS SR brigádny generál Ing. Jozef Pokorný PhD. vo svojom príhovore v krátkosti zhodnotil desaťročnú históriu pôsobenia v štruktúre OS SR, formovanie veliteľstva od jeho vzniku 1.júla 2002 až po súčasnosť. Pripomenul aj veliteľov, ktorí stáli na čele veliteľstva od jeho vzniku po súčasnosť. V závere príhovoru poďakoval za odvedenú prácu v prospech veliteľstva a jeho podriadených útvarov.

Pri tejto príležitosti náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek ocenil vybraných príslušníkov veliteľstva odznakom náčelníka Generálneho štábu OS SR II, III triedy, medailou za vernosť OS SR I, II, III stupňa a veliteľ Síl výcviku a podpory Pamätným odznakom II, III stupňa, pamätným listom za prácu odvedenú v prospech veliteľstva a jeho podriadených útvarov. 

V závere slávnostného nástupu náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek vymenoval k 1.7.2012 do funkcie veliteľa Síl výcviku a podpory brigádneho generála Ing. Ľubomíra Svobodu. Novo vymenovaný veliteľ Síl výcviku a podpory vo svojom príhovore k obecenstvu v krátkosti zhrnul svoje predstavy do budúcnosti vo funkcii veliteľa síl. 

Po ukončení slávnostného ceremoniálu nasledovalo predstavenie detského folklórneho súboru Radosť a show program čestnej stráže. Po skončení programu sa pozvaní hostia a príslušníci VSVaP presunuli na slávnostné občerstvenie, kde zastupujúci náčelník štábu VSVaP plk. Ing. Martin Stoklasa v mene veliteľstva síl výcviku a podpory a podriadených útvarov, poďakoval brigádnemu generálovi Ing. Jozefovi Pokornému PhD. za pôsobenie vo funkcii veliteľa síl a podaroval mu vecné dary.


10. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 110. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 110. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 110. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 110. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 210. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 210. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 210. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 210. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 310. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 310. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 310. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 310. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 410. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 410. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 410. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 410. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 610. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 610. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 610. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 610. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 710. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 710. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 710. výročie vzniku Síl výcviku a podpory 7

Autor: npor. Ing. František Bango , Foto: npor. Ing. František Bango - Dátum: 29.06.2012
Čítanosť: 15094
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share