Preskocit navigáciu

Vojenský výbor EÚ o budovaní spôsobilostí a operáciách


Vojenský výbor EÚ o budovaní spôsobilostí a operáciách

O budovaní vojenských spôsobilostí Európskej únie a operáciách v Bosne a Hercegovine a Afrike rokoval 31. októbra v Bruseli Vojenský výbor EÚ na úrovni náčelníkov Generálnych štábov členských krajín únie.

Za Ozbrojené sily Slovenskej republiky sa zasadania zúčastnil náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek, ktorého sprevádzal Vojenský predstaviteľ Stáleho zastúpenia SR pri EÚ generálporučík Peter Gajdoš.

Rokovanie Vojenského výboru EÚ prebiehalo v dvoch blokoch. Predmetom prvého bloku rokovania bola oblasť budovania vojenských spôsobilostí Európskej únie so zameraním na avizované rokovanie Rady Európskej únie na najvyššej úrovni pre oblasť obrany v decembri 2013. Druhý blok bol zameraný na prebiehajúce operácie a misie realizované v rámci Spoločnej bezpečnostnej a obrannej politiky EÚ na Balkáne so zameraním sa na operáciu EUFOR ALTHEA v Bosne a Hercegovine. Náčelníci generálnych štábov sa pri rokovaní dotkli aj vedeniu operácie ATALANTA a výcvikovej misie EUTM v oblasti Afrického rohu.


Vojenský výbor EÚ o budovaní spôsobilostí a operáciáchVojenský výbor EÚ o budovaní spôsobilostí a operáciáchVojenský výbor EÚ o budovaní spôsobilostí a operáciáchVojenský výbor EÚ o budovaní spôsobilostí a operáciáchVojenský výbor EÚ o budovaní spôsobilostí a operáciáchVojenský výbor EÚ o budovaní spôsobilostí a operáciáchVojenský výbor EÚ o budovaní spôsobilostí a operáciách

Autor: kpt. René Naď, Brusel , Foto: SD Brusel - Dátum: 02.11.2012
Čítanosť: 13094
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share