Ukážka výzbroje 5. pluku špeciáneho určenia Žilina


Ukážka výzbroje 5. pluku špeciáneho určenia Žilina

V posledný januárový deň navštívili Prápor výcviku Martin príslušníci 5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny, aby v rámci výcviku predstavili čakateľom základného vojenského výcviku, ale aj frekventantom odborného výcviku odbornosti G10 najnovšiu výzbroj, spojovaciu techniku a zdravotnícky materiál, ktorý sa využíva na výcvik špeciálnych jednotiek.
V rámci úkážky bola predstavená výzbroj, ako odstreľovacia puška Accuracy international AW 50-FT, Automatic rifle HK 417 (20´´), guľomet MINIMI, brokovnica Beneli M4 Super90 12mm, multifunkčný systém Carl-Gustaf M3 a iné; zo spojovacej techniky to bola rádiostanica RF-5800H MP a RF-5800V MP; zo zdravotníckeho materiálu to boli rôzne druhy pomôcok na výcvik a materiálu pre poskytnutie prvej pomoci.
Ukážka bola výborným obohatením výcviku čakateľov základného vojenského výcviku v etape „STRELEC“ pred vyvedením do VPVO Lešť, kde absolvujú ostré streľby.


Ukážka výzbroje 5. pluku špeciáneho určenia Žilina1Ukážka výzbroje 5. pluku špeciáneho určenia Žilina1Ukážka výzbroje 5. pluku špeciáneho určenia Žilina1Ukážka výzbroje 5. pluku špeciáneho určenia Žilina1

Autor: rtn. Stanislav HÉGER , Foto: rtn. Stanislav HÉGER - Dátum: 31.01.2013
Čítanosť: 17943
Verzia pre tlač

Skočiť na menu