Preskocit navigáciu

Príslušníci MLFZZ Východ darovali krv


Príslušníci MLFZZ Východ darovali krv

V Multifunkčnej zásobovacej základni Východ (MLFZZ) sa vo štvrtok 16. mája 2013 uskutočnil, odber krvi profesionálnych vojakov a zamestnancov základne, ich rodinných príslušníkov, príslušníkov VÚ 5728 Martin, ktorí pracujú v Poprade a zamestnancov susediacich podnikov. Pozvanie prejaviť dobrú vôľu a ľudskú spolupatričnosť prijalo dvadsaťdeväť dobrovoľníkov, z ktorých dvadsaťpäť sa stalo darcami. Podujatie sa uskutočnilo v spolupráci s mobilnou jednotkou NTS Poprad, ktorej zamestnanci si pochvaľovali organizačné a priestorové zabezpečenie odberu krvi.

Darovanie krvi v MLFZZ Východ sa stáva už tradíciou. Počas troch rokov, odkedy sa tu odbery organizujú, darovalo tento najvzácnejší tekutý orgán v MLFZZ Východ spolu stojeden darcov. A to, že darovanie krvi, ochotu, dobrú vôľu a ľudskú spolupatričnosť majú príslušníci MLFZZ Východ „v krvi“ dokazujú aj počty odberov krvi z. Martina Skokana - 102x, z. Ondreja Ceklára - 76x, z. Márie Ceklárovej - 62x, z. Františka Kubaského - 51x, ako aj ďalších darcov z radov profesionálnych vojakov a zamestnancov. Mnohí z nich sú držiteľmi bronzových, strieborných, ale aj zlatých plakiet Dr. Jánskeho.
V tejto dynamickej dobe nám darcovia krvi dokazujú, že ochota a dobrá vôľa sú tie hodnoty, ktoré môžu prispieť k záchrane toho najcennejšej – ľudského


aa

Autor: mjr. František Milán - Dátum: 28.05.2013
Čítanosť: 15457
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share