Preskocit navigáciu

17. november - symbol boja za ideály slobody a demokracie


17. november - symbol boja za ideály slobody a demokracie

Deň boja za slobodu a demokraciu, ktorý je v moderných dejinách Slovenska spätý so začiatkom demokratických zmien v roku 1989, si dnes 15. novembra pripomenuli príslušníci Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky na slávnostnom zhromaždení v Klube MO SR.

Po tónoch hymny Slovenskej republiky podplukovník Ladislav Suvák prečítal rozkaz prezidenta Slovenskej republiky, na ktorého slová nadviazal náčelník GŠ OS SR generálporučík Peter Vojtek.

„Výsledkom prijatia demokratických princípov v národnostnej oblasti bolo aj nové štátno-právne usporiadanie a vznik Slovenskej republiky. Slovenská republika potvrdila svoju životaschopnosť a plnohodnotne sa začlenila do európskych a transatlantických štruktúr. Bez novembrových zmien by k týmto procesom nikdy nedošlo. Aj armáda bola od prvých chvíľ samostatnosti Slovenska významným atribútom jeho štátnosti, preto si dnes pripomíname 17. november ako symbol boja za ideály slobody a demokracie, o ktorých udržanie sa v súčasnosti ako vojaci snažíme aj ďaleko od našich hraníc,“ povedal generálporučík Vojtek počas svojho príhovoru na slávnostnom zhromaždení.
Na záver nezabudol vyzdvihnúť dôležitosť pripomínať si takéto významné sviatky ako odkaz pre budúce generácie.


17. november - symbol boja za ideály slobody a demokracie17. november - symbol boja za ideály slobody a demokracie17. november - symbol boja za ideály slobody a demokracie17. november - symbol boja za ideály slobody a demokracie17. november - symbol boja za ideály slobody a demokracie17. november - symbol boja za ideály slobody a demokracie17. november - symbol boja za ideály slobody a demokracie17. november - symbol boja za ideály slobody a demokracie

Autor: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková , Foto: KaNGŠ - kpt. Richard Spišák - Dátum: 15.11.2013
Čítanosť: 9069
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share