Preskocit navigáciu

MDŽ na Úrade logistického zabezpečenia OS SR


MDŽ na Úrade logistického zabezpečenia OS SR

     Pri príležitosti Medzinárodného dňa žien pripravil veliteľ plukovník Žarnovický dňa 8. marca 2016 malé posedenie spojené s obedom a kávou pre príslušníčky a zamestnankyne Úradu logistického zabezpečenia OS SR.

     Odovzdal prítomným dámam kytice a zaželal k sviatku šťastie, lásku a mnoho pracovných úspechov v práci.

     Myšlienka oslavovať Medzinárodný deň žien vzišla na Medzinárodnej ženskej konferencii v roku 1910, ktorá sa konala v Kodani. Ako dátum tohto sviatku určili 8. marec na počesť veľkého štrajku 40.000 newyorských krajčírok z textilných tovární. Tieto bojovali za zrušenie desaťhodinového pracovného času, proti nízkym mzdám a zlým pracovným podmienkam. V roku 1975 bol MDŽ oficiálne uznaný OSN. Prvý sviatok MDŽ sa v ČSR konal v roku 1921 a o rok neskôr už nadobudol masový charakter. Počas druhej svetovej vojny bol MDŽ zrušený, posledný sa konal v roku 1938. Po roku 1945 bol MDŽ znovu obnovený.


MDŽ na Úrade logistického zabezpečenia OS SRMDŽ na Úrade logistického zabezpečenia OS SRMDŽ na Úrade logistického zabezpečenia OS SRMDŽ na Úrade logistického zabezpečenia OS SRMDŽ na Úrade logistického zabezpečenia OS SRMDŽ na Úrade logistického zabezpečenia OS SRMDŽ na Úrade logistického zabezpečenia OS SRMDŽ na Úrade logistického zabezpečenia OS SRMDŽ na Úrade logistického zabezpečenia OS SR

Autor: mjr.Ing. Németh , Foto: mjr.Ing. Németh - Dátum: 08.03.2016
Čítanosť: 4138
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share