Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej


Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej

V priestoroch Multifunkčnej zásobovacej základne – Západ brigádneho generála Jozefa Martina Kristína v Nemšovej sa uskutočnil 12. augusta už 13. ročník Dňa otvorených dverí. Do kasární prilákal vyše tisíc spokojných návštevníkov, ktorí sa zaujímajú o vojenskú techniku používanú v súčasnosti i v minulosti v našich ozbrojených silách. Medzi sebou privítali aj zástupcu veliteľa pozemných síl OS SR brigádneho generála Juraja Krištofoviča, veliteľa Úradu logistického zabezpečenia OS SR plukovníka gšt. Jána Žarnovického a ďalších hostí. Veliteľ základne podplukovník Imrich Nagy je rád, že Dni otvorených dverí lákajú také množstvo návštevníkov.
V tomto roku mohli uvidieť ukážky jazdy tanku T-72, prehliadnuť si bojové vozidlá, leteckú, delostreleckú techniku, ale aj vybavenie príslušníkov Vojenskej polície, tímu EOD, vojenských hasičov, vysokozdvižný teleskopický nakladač MAGNI na manipuláciu s leteckými paletami či autožeriav MAN AD 30, ktorý získal na tohtoročnom veľtrhu vojenskej techniky IDET v Bratislave jednu z hlavných cien. Zastrieľali si na strelnici z airsoftových zbraní, prezreli si palné zbrane z Vojenského múzea Piešťany, vyskúšali si protichemickú ochrannú masku a mnohé ďalšie vybavenie príslušníkov ozbrojených síl. Mladí i starší i prezreli ukážky jázd modelov sovietskych a nemeckých tankov z obdobia druhej svetovej vojny. Veľkú pozornosť návštevníkov pútal prílet vrtuľníka Mi-17 z prešovského vrtuľníkového krídla a následný presný zoskok výsadkárov žilinského pluku špeciálneho určenia Jozefa Gabčíka. Návštevníkom na počúvanie vyhrávala Vojenská hudba OS SR z Banskej Bystrice pod vedením kapitána Jána Goliáša.


Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej1Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej1Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej1Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej1Úspešný Deň otvorených dverí v NemšovejÚspešný Deň otvorených dverí v NemšovejÚspešný Deň otvorených dverí v NemšovejÚspešný Deň otvorených dverí v NemšovejÚspešný Deň otvorených dverí v NemšovejÚspešný Deň otvorených dverí v NemšovejÚspešný Deň otvorených dverí v NemšovejÚspešný Deň otvorených dverí v NemšovejÚspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej4Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej4Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej4Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej4Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej4Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej4Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej4Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej4Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej5Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej5Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej5Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej5Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej6Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej6Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej6Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej6Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej7Úspešný Deň otvorených dverí v Nemšovej7

Autor: MO SR Jozef ŽIAK , Foto: MO SR Jozef ŽIAK - Dátum: 12.08.2016
Čítanosť: 4445
Verzia pre tlač

Skočiť na menu