Preskocit navigáciu

Konferencia veliteľov posádok v Budapešti


Konferencia veliteľov posádok v Budapešti

V dňoch 13. až 15. júna sa v metropole Maďarska uskutočnila medzinárodná konferencia veliteľov posádok hlavných miest stredoeurópskeho regiónu. Zúčastnili sa jej velitelia z Berlína, Bratislavy, Ľubľany, Prahy, Varšavy, Viedne a pozývajúcej posádky Budapešť. Špeciálnym hosťom podujatia bol veliteľ posádky Kyjeva a čestným hosťom jeden zo zakladajúcich členov, emeritný generálmajor Karl Semlitsch, bývalý veliteľ posádky Viedeň.

Hlavným cieľom konferencie bolo vzájomne sa informovať o plnení úloh jednotlivých posádok s dôrazom na spoluprácu s civilným sektorom. Aktuálne, v reakcii na ostatné teroristické útoky v niektorých hlavných mestách, sa uskutočnila interaktívna diskusia o prebiehajúcich a pripravovaných reorganizačných zmenách v kontexte daného negatívneho trendu. Rozhovory sa venovali aj ďalšej možnej vzájomnej spolupráci posádok. Súčasťou programu bolo aj zdvorilostné prijatie u zástupcu NGŠ OS HU, rokovanie na radnici Budapešti k problematike domáceho krízového manažmentu, položenie venca na "Námestí hrdinov" a rad ďalších sprievodných podujatí. Paralelne s konferenciou sa uskutočnil aj medzinárodný mini futbalový turnaj MILTROPA CUP 2017 a v maďarskej obci Püspökszilágy súťaž vojenských hliadok. Oboch podujatí sa zúčastnili aj zástupcovia veliteľstva posádky Bratislava.

Nasledujúce rokovanie sa uskutoční budúci rok v slovinskej Ľubľane.


Konferencia veliteľov posádok v BudapeštiKonferencia veliteľov posádok v BudapeštiKonferencia veliteľov posádok v BudapeštiKonferencia veliteľov posádok v BudapeštiKonferencia veliteľov posádok v BudapeštiKonferencia veliteľov posádok v BudapeštiKonferencia veliteľov posádok v Budapešti

Autor: VePBA , Foto: kpt. Ing. Jiří VRCHOVECKÝ - Dátum: 16.06.2017
Čítanosť: 3315
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share