Preskocit navigáciu

Konferencia veliteľov posádok v Ľubľane


Konferencia veliteľov posádok v Ľubľane

Na pozvanie veliteľa posádky Ľubľana plukovníka Roberta Glavaša sa v dňoch 28. mája až 1. júna zúčastnil veliteľ Veliteľstva posádky Bratislava plukovník Slavomír Milde pravidelnej Medzinárodnej konferencie veliteľov posádok hlavných miest stredoeurópskeho regiónu.
Konferencie sa v hlavnom meste Slovinska zúčastnili okrem veliteľov posádok Berlína, Bratislavy, Budapešti, Prahy, Varšavy, Viedne a hosťujúceho veliteľa posádky z Ľubľany i čestný hosť podujatia, bývalý veliteľ posádky Viedeň a zároveň zakladajúci člen Klubu veliteľov posádok, generálmajor vo výslužbe Karl Semlitsch a v úlohe pozorovateľa veliteľ posádky Kyjev.

Konferencia sa niesla v duchu osláv 100. výročia ukončenia I. svetovej vojny a jej nosnou témou bol sočský front a jeho vplyv na ďalší vývoj Rakúsko-Uhorskej monarchie. Počas konferencie si velitelia vzájomne vymieňali skúsenosti a zaoberali sa možnou spoluprácou v nasledujúcom období.

Súčasťou programu bolo zdvorilostné prijatie u vojenského poradcu v kancelárii prezidenta Slovinska, náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovinska a primátora mesta Ľubľany. Účastníci si symbolicky uctili pamiatku vojnových obetí položením venca pri Pamätníku obetiam všetkých vojen v Ľubľane.
Tradične sa súbežne s konferenciou konal aj medzinárodný mini futbalový turnaj vojenských posádok hlavných miest stredoeurópskeho regiónu MILTROPA CUP 2018 v slovinskej obci Postojna. Futbalisti Veliteľstva posádky Bratislava sa umiestnili na šiestom mieste a za svoj prístup počas celého turnaja získali pohár "Fair Play". Svojim súperom odovzdali nové vlajky s logom VePBA, obstarané za pomoci programu Vojenskej podpornej nadácie "Vzájomná pomoc".

Budúcoročná konferencia sa uskutoční v hlavnom meste Českej republiky.


Konferencia veliteľov posádok v ĽubľaneKonferencia veliteľov posádok v ĽubľaneKonferencia veliteľov posádok v ĽubľaneKonferencia veliteľov posádok v ĽubľaneKonferencia veliteľov posádok v ĽubľaneKonferencia veliteľov posádok v ĽubľaneKonferencia veliteľov posádok v ĽubľaneKonferencia veliteľov posádok v ĽubľaneKonferencia veliteľov posádok v ĽubľaneKonferencia veliteľov posádok v ĽubľaneKonferencia veliteľov posádok v ĽubľaneKonferencia veliteľov posádok v ĽubľaneKonferencia veliteľov posádok v ĽubľaneKonferencia veliteľov posádok v ĽubľaneKonferencia veliteľov posádok v ĽubľaneKonferencia veliteľov posádok v ĽubľaneKonferencia veliteľov posádok v Ľubľane

Autor: por. Mgr. Zuzana LANČARIČOVÁ , Foto: SVN OS, VePBA - Dátum: 06.06.2018
Čítanosť: 3198
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share