Medzinárodné cvičenie „LAMPART 2018“


Medzinárodné cvičenie „LAMPART 2018“

Vo vojenskom výcvikom priestore NOVA DEBA v Poľsku sa v termíne od 12. do 27. novembra príslušníci 22. mechanizovaného práporu zúčastnili medzinárodného cvičenia pod názvom „LAMPART 2018“. Na cvičení sa podieľali profesionálni vojaci krajín V4. Cieľom medzinárodného cvičenia bolo spoločné precvičenie defenzívnych operácií na vlastnom území.

Prvý týždeň cvičenia si príslušníci 22. mechanizovaného práporu spoločne s kolegami z Poľska, Česka a Maďarska precvičili jednotlivé úlohy zo streleckej prípravy. Po úspešnom splnení všetkých stanovených úloh naši príslušníci spolu s poľskými kolegami pokračovali v precvičovaní defenzívnych operácií mechanizovaných jednotiek. K štábu 22. horského mechanizovaného práporu boli pričlenení aj naši príslušníci štábu, kde si navzájom mohli porovnať a zjednotiť niektoré operačné postupy.

Cvičenie vyvrcholilo intenzívnym výcvikom v poľných podmienkach a bojovými ostrými streľbami, kde počas piatich dní za prítomnosti nepriaznivého počasia, nedostatku spánku a vysokej intenzity výcviku, príslušníci 22. mechanizovaného práporu dosiahli z krajín V4 najlepšie výsledky.


Medzinárodné cvičenie „LAMPART 2018“Medzinárodné cvičenie „LAMPART 2018“Medzinárodné cvičenie „LAMPART 2018“

Autor: 22.mpr - Dátum: 21.12.2018
Čítanosť: 4271
Verzia pre tlač

Skočiť na menu