Hlavná plánovacia konferencia cvičenia TOXIC VALLEY 2019


Hlavná plánovacia konferencia cvičenia TOXIC VALLEY 2019

V dňoch 16.– 17. apríla sa konala v priestoroch GŠ OS SR hlavná plánovacia konferencia (MPC) pre už v poradí siedmy ročník medzinárodného cvičenia odberových tímov (SICA) a mobilných chemických identifikačných laboratórií - TOXIC VALLEY 2019 (TOVY19). Cvičenie bude vykonané v termíne 9.-20. septembra 2019 v gescii ŠbSP GŠ OS SR.

Účasť na cvičení potvrdilo 10 krajín (Belgicko, Česká republika, Francúzsko, Maďarsko, Nemecko, Poľsko, Slovenská republika, Slovinsko, Taliansko a USA). Celkovo bude cvičiť potvrdených 8 odberových tímov a 4 mobilné chemické identifikačné laboratóriá. Cvičenie bude hodnotené medzinárodným hodnotiacim tímom, do ktorého okrem vyššie uvedených krajín prispievajú Centrá výnimočnosti COE EOD Trenčín a JCBRN COE Vyškov (ČR).

Cieľom konferencie bolo spresnenie informácii, ktoré sú dôležité pre prípravu cvičenia so zameraním na zladenie logistických požiadaviek a uzavretie počtov participujúcich krajín. Predstavitelia 1st Area Medical Laboratory CBRNE Command (USA) prezentovali spôsobilosti svojho laboratória a prejavili záujem zúčastniť sa tohtoročného cvičenia TOVY19. V prípade, že bude tento zámer schválený US EUCOM v Nemecku, americký tím bude piatym mobilným identifikačným laboratóriom, ktorý sa zapojí do cvičenia.

S cieľom podporiť cvičenie, so zameraním na kontrolu presunu zahraničných jednotiek do miesta konania cvičenia a späť do domovskej krajiny, sa do prípravy cvičenia opäť zapojila aj jednotka NFIU SVK. Pre NFIU SVK je cvičenie príležitosťou na preverenie vlastných postupov a zladenie procesov medzi OS SR a zahraničnými partnermi.

V ďalšej fáze konferencie boli dopracované hodnotiace listy (EVAL sheets) pre členov hodnotiaceho tímu a ostatná potrebná riadiaca dokumentácia.


1

Autor: OdBPO/ŠbSP/GŠ OS SR , Foto: OdBPO/ŠbSP/GŠ OS SR - Dátum: 17.04.2019
Čítanosť: 7103
Verzia pre tlač

Skočiť na menu