Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     


Vyhlásenie o prístupnosti

Profesionálni vojaci a zamestnanci ZaSKIS-u už po desiaty krát činní aj mimo kasární


Profesionálni vojaci a zamestnanci ZaSKIS-u už po desiaty krát činní aj mimo kasární

Dňa 9.11.2019 sa v Trenčíne konal jubilejný 10.ročník „Behu o pohár festivalu HoryZonty“ . Jeho hlavný organizátor a riaditeľ pretekov, bývalý príslušník ZaSKIS mjr. Ing. Juraj Hudák v.v. s organizačným tímom zo ZaSKIS Trenčín - manželkou z. Jitkou Hudákovou, pplk. Ing. Štefanom Čahojom, z. Lýdiou Čahojovou a mjr. Ing. Jánom Šikom - si tak ako každoročne zavolali na pomoc okrem iných aj svojich priateľov zo základne. Vzhľadom k nepriaznivému počasiu sa čistenie trasy presunulo na piatok tesne pred značením trate. Vďaka šikovnosti 13 príslušníkov ZaSKIS pod vedením mjr. Ing. Jána Vojteka bola trať včas vyčistená.

V sobotu ráno o siedmej hodine postávala partia netrpezlivých ľudí pred Posádkovým klubom Trenčín a čakali na hlavných organizátorov behu. Medzi nimi aj cca 16 príslušníkov ZaSKIS a samozrejme nechýbal ani veliteľ plk. Ing. Peter Schvarcbacher. Po rozdelení úloh robili všetko pre to, aby sa všetci pretekári cítili ako doma. Veď nachystanie tratí a originálneho občerstvenia ( chlieb s masťou a cibuľou ), či upravenie priestoru preteku dá poriadne zabrať.

Bohužiaľ, nepadol rekord v počte pretekárov, ale aj napriek nepriaznivému sychravému jesennému počasiu sa na štart hlavného 6,5km behu postavilo 105 pretekárov. No väčšia radosť bola z účasti detí, ktoré boli rozdelené spolu do dvanástich kategórií od necelých 100 m dĺžky trate pre tých najmladších až po 1200 m dlhú trať pre dorastenecké kategórie. 121 veselých detských úsmevov si po dobehnutí cieľom okrem špecifickej pre toto podujatie - drevenej medaily - odniesli aj malú pozornosť v podobe balíčka sladkostí.

Krásnu kulisu podujatiu vytvorili aj kolegovia z Regrutačnej skupiny Trenčín.

Po odovzdaní cien znovu rýchlo pobaliť a konečne si vydýchnuť... Po obede po tretej hodine odchádzajú autá usporiadateľov a majú pred sebou víziu na 11.ročník. Organizátori veria, že bude konečne rekordný a to nielen počtom pretekárov či atrakcií pre deti, ale aj účasťou ZaSKIS-ákov, a to nielen tých, ktorí majú záujem urobiť niečo aj pre druhých, ale aj ako pretekárov. 

Takže ZaSKIS si pod vedením z. Jitky Hudákovej plánuje na 7.november 2020 ďalšiu pracovnú sobotu.


foto

Autor: mjr. Ing. Juraj Hudák v.v. , Foto: mjr. Ing. Juraj Hudák v.v. - Dátum: 14.11.2019
Čítanosť: 9915
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share