Pracovná návšteva ministra obrany SR v Úrade logistického zabezpečenia OS SR


Pracovná návšteva ministra obrany SR v Úrade logistického zabezpečenia OS SR

       15. júla 2020, v rámci svojich pracovných návštev jednotlivých útvarov ozbrojených síl SR, navštívil minister obrany SR Jaroslav Naď spoločne so štátnym tajomníkom Marianom Majerom v sprievode náčelníka Generálneho štábu OS SR generála Daniela Zmeka Úrad logistického zabezpečenia OS SR Trenčín (ďalej ÚLZ OS SR).

      Veliteľ ÚLZ OS SR, plukovník Jozef Ševčík, privítal hlavných predstaviteľov rezortu obrany na pôde úradu, následne formou informačného brífingu informoval o vzniku a poslaní úradu ako vrcholového manažmentu vojenskej logistiky v OS SR. Predstavil miesto úradu v systéme velenia a riadenia, organizačnú štruktúru a dislokáciu priamo podriadených útvarov. V ďalšom prezentoval úlohy a zodpovednosť logistických služieb predurčených na komplexné odborné riadenie všetkých útvarov a zariadení OS SR vo svojej zodpovednosti. V závere zhodnotil úlohy a činnosť úradu počas pandémie a poukázal na problémové oblasti, s ktorými sa úrad, resp. logistika zaoberá.

      Po krátkej diskusii a v súlade s programom návštevy boli predstavené ministrovi obrany formou krátkeho brífingu muničné sklady Trenčín a Rašov ich veliteľmi: majorom Michalom Mikitom - Muničný sklad Trenčín a majorom Marekom Luptákom - Muničný sklad Rašov. Brífing bol zameraný na hlavné úlohy a činnosť v jednotlivých muničných skladoch.

      Následne v sprievode veliteľa plukovníka Jozefa Ševčíka minister obrany spoločne s delegáciou navštívil technický priestor Muničného skladu Trenčín, kde bol oboznámený s rozmiestnením jednotlivých skladísk a systémom skladovania munície.

      Minister si na vojenskom cintoríne, ktorý sa nachádza v muničnom sklade uctil tichou pietnou spomienkou pamiatku hrdinov 1. svetovej vojny. Pri tejto príležitosti ocenil iniciatívu Klubu generálov SR, vďaka ktorej bol cintorín zrekonštruovaný.


Pracovná návšteva ministra obrany SR v Úrade logistického zabezpečenia OS SRPracovná návšteva ministra obrany SR v Úrade logistického zabezpečenia OS SRPracovná návšteva ministra obrany SR v Úrade logistického zabezpečenia OS SRPracovná návšteva ministra obrany SR v Úrade logistického zabezpečenia OS SRPracovná návšteva ministra obrany SR v Úrade logistického zabezpečenia OS SRPracovná návšteva ministra obrany SR v Úrade logistického zabezpečenia OS SRPracovná návšteva ministra obrany SR v Úrade logistického zabezpečenia OS SRPracovná návšteva ministra obrany SR v Úrade logistického zabezpečenia OS SRPracovná návšteva ministra obrany SR v Úrade logistického zabezpečenia OS SRPracovná návšteva ministra obrany SR v Úrade logistického zabezpečenia OS SRPracovná návšteva ministra obrany SR v Úrade logistického zabezpečenia OS SRPracovná návšteva ministra obrany SR v Úrade logistického zabezpečenia OS SRPracovná návšteva ministra obrany SR v Úrade logistického zabezpečenia OS SRPracovná návšteva ministra obrany SR v Úrade logistického zabezpečenia OS SRPracovná návšteva ministra obrany SR v Úrade logistického zabezpečenia OS SRPracovná návšteva ministra obrany SR v Úrade logistického zabezpečenia OS SR

Autor: nrtm. Jaroslav Novomestský , Foto: nrtm. viktor Vrábel - Dátum: 15.07.2020
Čítanosť: 3982
Verzia pre tlač

Skočiť na menu