Preskocit navigáciu

Výcvik v alternatívnych spôsoboch zasadenia a vyzdvihnutia vrtuľníkom


Výcvik v alternatívnych spôsoboch zasadenia a vyzdvihnutia vrtuľníkom

V dňoch 24. - 28. októbra 2023 sa v gescii oddelenia špeciálneho výcviku Odboru výcviku a kynológie Vlkanová - Hronsek (OdVaK V-H) realizoval základný výcvik zameraný na oblasť alternatívnych spôsobov zasadenia a vyzdvihnutia vrtuľníkom. Výcvik bol určený pre príslušníkov skupín špecializovaných policajných operácií a bol realizovaný v priestoroch OdVaK V-H, Centra výcviku Lešť a v priestoroch 51. krídla Prešov.

Prvá časť výcviku bola vykonaná v priestoroch OdVaK V-H a Centra výcviku Lešť a bola zameraná na teoretickú prípravu, v rámci ktorej sa cvičiaci oboznámili s postupmi pri núdzovom opustení UH-60 M a riešením mimoriadnych udalostí. Následne pokračoval výcvik zlaňovania pomocou hrubého lana (FR) vo dne a v noci z lezeckého trenažéra Jakub Climbing a z vrtuľníkového výcvikového trenažéra Jakub Koloseum.

Počas druhej časti výcviku v 51. krídle Prešov sa realizovalo praktické zasadenie cvičiacich vrtuľníkom UH-60M Black HAWK metódou FRIES vo dne, ale aj v noci.

Súbežne so základným výcvikom bol vykonaný v spolupráci s 51. výcvikovou základňou Síl pre špeciálne operácie kvalifikačný a zdokonaľovací kurz pre vysadzovačov VP metódou FRIES.


Výcvik v alternatívnych spôsoboch zasadenia a vyzdvihnutia vrtuľníkomVýcvik v alternatívnych spôsoboch zasadenia a vyzdvihnutia vrtuľníkomVýcvik v alternatívnych spôsoboch zasadenia a vyzdvihnutia vrtuľníkomVýcvik v alternatívnych spôsoboch zasadenia a vyzdvihnutia vrtuľníkomVýcvik v alternatívnych spôsoboch zasadenia a vyzdvihnutia vrtuľníkom

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 09.11.2023
Čítanosť: 1722
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share