Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     


Vyhlásenie o prístupnosti

Zabezpečenie leteckej prepravy do operácie UNFICYP


Zabezpečenie leteckej prepravy do operácie UNFICYP

Aj napriek vládou vyhlásenej mimoriadnej situácii v súvislosti s ochorením COVID-19, Ozbrojené sily SR si svoje úlohy musia plniť. Výnimkou nie je ani NCVD OS SR, ktorého príslušník sa dňa 18.03.2020 osobne podieľal na zabezpečení leteckej prepravy príslušníkov OS SR, pôsobiacich v operácii UNFICYP. 

Po príchode pred vstupnú bránu do priestorov dopravného krídla, príslušník NCVD OS SR vydal všetkým cestujúcim rúško, latexové rukavice a vykonal poučenie o následnej leteckej preprave. Po úspešnom absolvovaní merania teploty sa všetci presunuli do priestorov letiska, kde vyčkali na odlet. Rozlúčiť sa s nimi pred odletom prišiel aj zástupca veliteľa SCKM GŠ OS SR plukovník Ing. Ladislav DOVHUN a veliteľ dopravného krídla plukovník Ing. Peter PROKOP.

Letecká preprava sa uskutočnila z letiska Malacky na letisko Larnaca a prepravovali sa príslušníci OS SR, ktorí boli na území SR na dovolenke. Domov prišli individuálne, ešte pred prijatím opatrení proti šíreniu ochorenia COVID-19, ale po zmene situácie sa už nedokázali prepraviť späť na Cyprus. Na vzniknutú situáciu SCKM GŠ OS SR v spolupráci so Vzdušnými silami OS SR zareagovali vyslaním lietadla C-27J SPARTAN.

           Zrealizovaná bola aj spätná letecká preprava príslušníkov OS SR, ktorí pred vznikom opatrení súvisiacich s ochorením COVID-19 vycestovali na Cyprus, na krátkodobé plnenie služobných povinností. Ich preprava z Cypru bola uskutočnená na letisko Košice, odkiaľ boli prepravení do povinnej karantény, v zariadení OS SR na Zemplínskej Šírave.

Zabezpečenie leteckej prepravy do operácie UNFICYPZabezpečenie leteckej prepravy do operácie UNFICYPZabezpečenie leteckej prepravy do operácie UNFICYPZabezpečenie leteckej prepravy do operácie UNFICYPZabezpečenie leteckej prepravy do operácie UNFICYPZabezpečenie leteckej prepravy do operácie UNFICYPZabezpečenie leteckej prepravy do operácie UNFICYPZabezpečenie leteckej prepravy do operácie UNFICYP

Autor: nrtm. Viliam UHRÍNEK , Foto: nrtm. Viliam UHRÍNEK - Dátum: 20.03.2020
Čítanosť: 1747
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share